top of page

Idun Trio

Gunilla Odsbøl (cello)

Berit Juul Rasmussen (klaver)

Gitte Nyholm (fløjte)

Idun Trio blev dannet i 2012 og består af Gitte Nyholm på fløjte, Gunilla Odsbøl på cello og Berit Juul Rasmussen på klaver. Alle 3 har haft debut fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, og det var også her trioen blev dannet. På programmet har trioen et bredt udsnit af et spændende repertoire for fløjte, cello og klaver med komponister som bl.a. Clementi, Mozart, Martinu, Weber og Piazzolla.Trioen indøver i øjeblikket et spændende moderne jazz stykke ved navn "time in time out" og planlægger desuden et rent Beethoven repetoire til foråret i anledning af Beethovens 250 års fødsel.  Se trioens facebookside og hør se videooptagelse: https://www.facebook.com/berit.juulrasmussen/videos/1709605849128930/?t=2

Lydoptagelser af trioen kan høres her

 

 

'

 

 

Berit Juul Rasmussen: uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium i 1999, med solistklassedebut samme sted i 2002. Desuden udvekslingsstuderende ved Sibelius Akademiet i Helsinki fra 1995-97. Hun har modtaget undervisning af Rodolfo Llambias, Rosalind Bevan, Mirta Herrera (Rom) og Jiri Hlinka (Oslo), samt deltaget i masterclass med bl.a. Paul Trein og Stephen Kovacevich. Som solist har Berit spillet med bl.a. Odense Symfoniorkester som ”ungt navn” i 1999, samt flere gange med orkesteret ”Nova Amadeus” i Rom i klaverkoncerter af bl.a. Mozart, Mendelssohn, Grieg og Chopin. Berit har koncerteret i Europa, Israel og Argentina, og hun er en aktiv kammermusiker bl.a. med Franck Duo og Ensemble Valentin. Hun er tilknyttet Syddansk Musikkonservatorium som akkompagnatør.

 

 

Gitte  Nyholm (1982-) startede sin uddannelse i 2003 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos professor Toke Lund Christiansen og afsluttede sin diplomeksamen med højeste karakter i 2008. Derefter fortsatte hun på solistuddannelsen på Syddansk Musikkonservatorium for at studere hos Rune Most, hvorfra hun debuterede i 2011.

Gitte har deltaget i en lang række masterclasses i Europa med blandt andre:

Andras Adorjhan,Vincent Lucas,Phillippe Bernold, Pierre-Yves Artaud, James Galway og William Bennet.

Gitte har ved siden af studiet haft et engageret musikliv med mange facetter:

Hun har optrådt som solist ved talrige kirkekoncerter både i ind- og udland, deriblandt som solist med orkester, bl.a. med Det unge Kammerensemble i Sorø Klosterkirke og i Hørsholm Kirke samt med Københavns Ungdoms Symfoni Orkester. Værkerne har bl.a. omfattet Mozarts fløjtekoncert i D-dur samt to gange Carl Nielsens fløjtekoncert.

Desuden har Gitte ved flere lejligheder været assistent i flere af landets symfoniorkestre.

Også i kammermusikalske sammenhænge er Gitte meget aktiv. Både under og efter studierne har hun spillet i en masse forskellige kammermusikalske sammenhænge. Bl.a. spillede hun i en periode med en blæserkvintet, Cassiopeia, barokmusik i Trio Assai, og et mere blandet repertoire – også omfattende jazzmusik – i MusicInc.

 

Gunilla Odsbøl har fra barndommen beskæftiget sig med kunst på forskellig vis: som cellist, som skuespiller i børnefilmen ” Frække Frida”, som medlem af Eventyrteatret, som sanger i DR Pigekoret og som danser på eliteplan (Vinder af bl.a. Europamesterskabet i Irsk dans 2008) Musikken blev i sidste ende førsteprioritet, og efter debut fra solistklassen juni 2012, har Gunilla (foruden sit virke med Idun trio) assisteret i flere af landets orkestre, spillet skolekoncerter for børn, optrådt som solist og kammermusiker i diverse kirker og kulturhuse i Danmark og turneret som danser og cellist med Tolkienensemblet. I samspil med to institutioner lavede Gunilla et projekt som huskunstner i januar og februar 2014, støttet af statens kunstfond. Gunilla har derudover en profil hos Børns Møde med Kunsten (www.bmmk.dk) og har i den forbindelse en række projekter sig siden maj 2014.

 Sideløbende med karrieren som cellist og underviser er Gunilla fast etableret danser for det irske folk band Tradish.

M. Clementi trio i D dur 1. sats
idun trio i holsten kirke_edited_edited.
idun trio aarhus_edited_edited_edited_ed
bottom of page